fbpx

video | CEC anunță că peste 84.000 de moldoveni din diasporă au votat. Alte 13.000 și-au exercitat dreptul la secțiile de votare pentru transnistreni

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că peste 84.000 de moldoveni din diasporă au votat până la ora 12:00 (fusul orar al Moldovei). În același timp, potrivit autorității electorale, circa 13.000 de persoane și-au exercitat drepturile de cetățeni la secțiile deschise pentru cei din stânga Nistrului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit vicepreședintelui CEC, Vladimir Șarban, se atestă mobilizare masivă la alegeri în Belgia, Israel, Rusia, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie, dar și în alte țări. Totodată, oficialul a îndemnat conaționalii din diasporă să respecte măsurile de prevenire a virusului COVID-19, astfel încât să nu fie sancționați de autoritățile din țara gazdă.

În același timp, situația de la cele 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului este monitorizată. Incidente majore, potrivit lui Șarban, nu s-au înregistrat deocamdată, însă există cazuri de blocare a drumurilor.

De asemenea, au fost înregistrate două cazuri când cetățenii erau transportați către secție, în număr mai mare de opt persoane. Oamenii legii investighează presupusele contravenții.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button