fbpx

video | Li s-ar fi promis 1100 de lei, dar ar primi doar 200. Momentul în care votanți din Transnistria discută prețul ștampilei „votat”

Alegătorilor din Transnistria li s-ar fi promis 1100 de lei pentru un vot în acest an. Ei însă ar fi primit doar câte 200 de lei după ce au aplicat ștampila în buletine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O discuție între aceștia a fost înregistrată și a ajuns în posesia nordnews.md. Din conversație înțelegem că anii trecuți votanți din stânga Nistrului ar fi primit câte 400 de lei. Totodată, ei vorbesc despre faptul că în acest an li s-ar fi promis câte 1100 de lei în primul tur și 400 în al doilea. Votanții implicați în discuție consideră că o parte din bani ar fi fost puși în buzunare de către intermediari, deoarece până la urmă ar fi primit doar 200 de lei pe 1 noiembrie.

În același timp, sursa citată a publicat și o înregistrare în care un votant întreabă reporterii dacă nu ei oferă banii pentru că a votat cu Igor Dodon. După ce a aflat că presa nu oferă presupusele remunerări, acesta a declarat că ar urma să primească 200 de lei, însă probabil pe cealaltă parte a așa-numitului hotar.

Precizăm că, și în primul tur al prezidențialelor au existat informații despre presupusa corupere a alegătorilor. Promo-LEX raporta pe 1 noiembrie că unor persoane li s-ar fi oferit că unii cetățeni moldoveni din stânga Nistrului ar fi primit până la 400 de ruble pentru a votat, iar ulterior informația despre eventuale cazuri de mituire a fost confirmată și de șeful Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button