fbpx

Observatorii raportează presupuse cazuri de corupere a votanților transnistreni. Ar fi primit între 100 și 400 de ruble

Observatorii Promo-Lex raportează presupuse cazuri de corupere a alegătorilor transnistreni. Potrivit lor, La Fîrlădeni, Căușeni, aceștia ar fi primit între 100 și 400 de ruble pentru vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În preajma podului Rîbnița-Rezina, observatorii au remarcat că toți alegătorii veniți din regiunea transnistreană au măști și mănuși de același tip, iar mulți dintre aceștia dețineau și pungi similare.

De asemenea, la o secție de votare din Căușeni  s-ar fi prezentat persoane din regiunea transnistreana și ar fi întrebat funcționarii electorali unde pot lua banii pentru exprimarea votului. După ce membrii secției le explicau despre faptul că pentru vot nu se dau bani, o parte dintre cetățeni plecau.

Observatorul din partea unui partid a observat momentul de predare a banilor la o doamna care a ieșit din SV, de către o persoană necunoscută.

La fel, cazuri similare au fost înregistrate și la alte secții, care nu sunt destinate cetățenilor din stânga Nistrului. De exemplu, la Bălți, o femeia ar fi oferit bani unei persoane în apropierea secției de votare.

La ora 08:40, observatorii de la Rădulenii Vechi, Florești, au stabilit că timp de circa 20 de minute, imediat ce ieșeau din secția de votare, mai multe persoane intrau în magazine, iar la fiecare dintre punctele comerciale era câte o persoană care analiza situația din împrejurimi și cine se apropie de localuri.

În capitală, după ce un alegător a votat, observatorul din partea unui concurent electoral a ieșit împreuna cu votantul afară și i-ar fi transmis bani, fiind observate bancnote de 100 și 200 de lei.

La Soroca, la orele 10:30 și 11:20 a fost observată o doamnă care avea în mână mai multe liste. Aceasta se afla într-o clădire veche abandonată, amplasată peste drum de secția de votare, iar mai mulți votanți mergeau în acea locație după ce ieșeau din secția de votare. Se presupune că aceștia ar fi primit remunerări.

Până la 14:00, observatorii au constat 326 de incidente. De către echipa centrală a Misiunii Promo-LEX au fost prelucrate 196.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button