fbpx

video | Dezbaterea a avut loc cu un singur candidat! Promo-LEX, „surprinsă” de scenariul evenimentului de la Moldova 1

Dezbaterea de aseară, la care a participat doar Igor Dodon, nu a trecut fără „surprize”. Bunăoară, directorul de programe al asociației Promo-LEX, Pavel Postică, s-a arătat surprins de scenariul evenimentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update) Promo-LEX a venit cu precizările legate de situația creată la dezbaterea de la Moldova 1. Potrivit asociației, deși angajații Teleradio-Moldova au dat dovadă de profesionalism pe parcursul colaborării, la această dezbatere postul de televiziune a încălcat prevederile acordului cu Promo-LEX.

„Pentru prima dată, reprezentanții Promo-LEX nu au fost informați de către persoanele responsabile de organizarea dezbaterilor despre modificarea unilaterală a scenariului convenit, de comun acord, pentru organizarea dezbaterilor la compania Teleradio-Moldova, fiind astfel încălcate prevederile și principiile Acordului de Parteneriat”, afirmă organizația.

Asociația a prezentat câteva aspecte care umbresc caracterul echidistant și non-partizan al postului public de televiziune și care au încălcat înțelegerea dintre părți:

– a fost permisă prezența la dezbatere a susținătorilor candidaților, deși se agreaseră că din motive de securitate a sănătății publice, se va renunța la prezența spectatorilor în sală;

– conform politicii editoriale Teleradio-Moldova, în cazul lipsei unui candidat, timpul rezervat nu se recuperează. Astfel, deși timpul acordat pentru dezbateri era de o oră pentru ambii candidați, moderatorii au admis utilizarea întregii emisiuni în favoarea unui singur candidat. Or, potrivit anunțului public al Moldova 1, se intenționa acordarea a câte 30 de minute pentru fiecare candidat. Însă, în realitate, dezbaterea a durat mai mult de 60 de minute.

– deși s-a specificat că pentru întrebările experților candidații vor avea 12 minute, acest timp a fost extins până la 20 de minute.

Știrea inițială:

Postică a remarcat că, asociația fiind și unul dintre organizatori, sesizează despre faptul că spotul de prezentare a Maiei Sandu nu a fost inclus la începutul evenimentului. Moderatoarea postului național de televiziune, însă, a menționat că acest lucru s-a întâmplat din cauza că lidera PAS nu era prezentă în studiou.

În cadrul dezbaterilor Igor Dodon a vorbit despre programul său electoral și a răspuns la mai multe întrebări ale experților, dar și la cele adresate de moderatoare. Maia Sandu a refuzat să participe la discuție, menționând că „dacă vezi mergi pe drum și vezi un găinaț, în ocolești”, chiar dacă anterior purtătoare de cuvânt PAS ne comunicase că politiciana a ajuns la un numitor comun cu oponentul său referitor la locul și ora desfășurării evenimentului.

Amintim că, similar s-a întâmplat în primul tur al prezidențialelor, doar că atunci Igor Dodon a refuzat să participe la o dezbatere electorală la care a fost invitat de Maia Sandu, dar și la alte evenimente similare de la posturi de televiziuni. Doar după ce a acces în turul doi, președintele în exercițiu a fost cel care a invitat-o la o astfel de discuție pe lidera PAS.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button