fbpx

Poartă-le de grijă cu multă blândețe. Trucuri pentru a păstra florile proaspete mai mult timp

Odată cu apariția primelor raze de soare, apar și primii ghiocei, dar și suntem mai tentați să ne umplem coșulețul cu florile colorate din magazinele specializate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, pentru că dorim să ne bucurăm de frumusețea lor un timp mai îndelungat, este bine să cunoaștem câteva trucuri perfecte pentru a le ajuta să reziste mai mult de câteva zile. Iată care sunt recomandările specialiştilor:

Scurtaţi codiţele

Până a le procura, florile au zăbovit ceva timp în florărie. Dacă e așa, înainte de a le aranja în vază, foloseşte o foarfecă zdravănă şi taie-le un pic codiţele.

Îndepărtaţi frunzele

Păstrați doar frunzele ce sunt în partea superioară a codiței, pentru că, odată ajunse în apă, cele de jos vor începe să putrezească, eliminând un miros deranjant.

Utilizaţi apă călduţă

Purtați-le de grijă cu multă blândețe și hrăniți-le cu apă care nu este nici fierbinte nici prea rece, pentru că vor fi afectate şi se vor ofili rapid. Cel mai potrivit este să le puneţi în apă la temperatura camerei. Totodată, dacă ai un pacheţel care conţine substanţe hrănitoare pentru plantele tale, nu uitaţi să-l foloseşti. Acesta inhibă dezvoltarea bacteriilor.

O altă metodă ar fi să adăugaţi o lingură de zahăr şi două linguri de suc de lămâie la un litru de apă.

Aveţi grijă la temperatura din cameră

Dacă nu vrei ca florile să se ofilească rapid, atunci ai grijă să le pui într-o încăere în care temperatura nu este prea ridicată și unde nu este lumina directă a soarelui. Locul potrivit este unul răcoros şi umbros.

Odată aşezate în vază, nu uitaţi de ele

La două zile este recomandat să schimbi apa, să cureți interiorul vazei, dar și să tai tulpinile, adaugând substanţe hrănitoare, potrivit adevarul.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button