fbpx

Nu va evolua la Gustar! Goran Bregović și trupa sa, întorși pe aeroportul din Chișinău. Reacția artistului

Interpretul sârb Goran Bregović și trupa sa, care urmau să evolueze duminică seara pe scena Festivaulului Gustar de la Orheiul Vechi, au făcut cale întoarsă de pe aeroportul internațional Chișinău, după ce au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de către organizatorii festivalului.

„Ne pare rău să vă anunțăm că trupa Goran Bregović nu va putea fi prezentă la concertul planificat în această seară, din motive care nu țin de organizatorii festivalului sau de artiști. Din păcate, nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, deja fiind aterizați pe Aeroportul International Chișinău”, au scris aceștia.

Cu un mesaj a venit și Goran Bregović, care nu și-a ascuns dezamăgirea, precizând că autoritățile nu au oferit nicio explicație oficială.

„Am fost foarte dezamăgiți atunci când nu ni s-a permis intrarea în Republica Moldova pe aeroportul din Chișinău, fără nicio explicație oficială. Am făcut numeroase turnee cu muzicienii mei în toată Europa și nu am avut niciodată dificultăți nicăieri. Îmi place foarte mult țara dumneavoastră și este o plăcere pentru mine să răspund la oportunitatea de a cânta în Moldova, mai ales la un festival atât de colorat și unic precum Gustar. Îmi pare foarte rău că am fost privat de bucuria și plăcerea de a apărea în fața dumneavoastră de data aceasta”, a spus artistul.

ZUGO precizează că Goran Bregović a susţinut anexarea Crimeii de către Federația Rusă în anul 2014, precum şi invadarea Ucrainei de către Rusia, în 2022.

Totodată, Bregović a ignorat sancțiunile internaționale împotriva Federației Ruse şi a evoluat, în 2015, într-un concert la Sevastopol, Crimeea.

Articole asemănătoare

Back to top button