fbpx

Ungaria nu permite folosirea teritoriului său pentru transferul de arme către Ucraina

Ungaria nu va permite folosirea teritoriului său pentru transferul de arme către Ucraina, a decis luni Guvernul de la Budapesta, a anunțat ministrul de Externe Peter Szijjarto.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Guvernul a luat astăzi o nouă decizie: nu vom permite transferul armelor mortale în Ungaria. Această decizie este justificată de securitatea Ungariei și a comunităților maghiare ale comunității carpatice, deoarece aceste transporturi pot deveni ușor ținta atacurilor militare.

Cea mai importantă sarcină a noastră este să garantăm siguranța țării și a poporului maghiar, prin urmare nu ne putem implica în conflictul de război care are loc alături”, susține Peter Szijjarto, într-un mesaj pe Facebook, citat de hotnews.ro.

Uniunea Europeană a încălcat un „tabu”, acceptând în premieră în istoria sa să finanțeze livrări de arme către o țară terță, pentru a ajuta Ucraina să facă față invaziei armatei ruse, a declarat luni Josep Borrell, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, citat de Reuters.

Vezi și: Putin răspunde sancțiunilor Occidentului: A ordonat interzicerea împrumuturilor în valută și utilizarea serviciilor de plată străine

Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană

Vladimir Zelenski, mesaj emoționant de susținere pentru ucraineni: Vom trăi

Articole asemănătoare

Back to top button