fbpx

Putin răspunde sancțiunilor Occidentului: A ordonat interzicerea împrumuturilor în valută și utilizarea serviciilor de plată străine

Vladimir Putin a ordonat interzicerea utilizării serviciilor de plată străine și efectuarea împrumuturilor în valută. Acțiunile vin drept răspuns la sancțiunile dure impuse Federației Ruse de Uniunea Europeană, notează zona.media.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Putin a semnat un decret în acest sens și a numit noile reguli drept „măsuri economice în legătură cu acțiunile neprietenoase ale Statelor Unite și ale statelor străine și organizațiilor internaționale care li s-au alăturat”.

Așadar, începând cu 1 martie, Putin le-a interzis rezidenților ruși să acorde împrumuturi în valută nerezidenților, să crediteze valută străină în conturi bancare din străinătate și să transfere bani „fără a deschide un cont folosind mijloace electronice de plată furnizate de furnizorii străini de servicii de plată”.

Decretul prevede, de asemenea, că companiile exportatoare să vândă 80% din câștigurile valutare pe piața internă, lucru anunțat de Banca Centrală în dimineața zilei de 28 februarie.

Vezi și: Macron a vorbit la telefon cu Putin. Condițiile în care Rusia ar înceta operațiunile militare în Ucraina

Amintim că, în urma primei runde de negocieri de luni, 28 februarie, Rusia și Ucraina nu au ajuns la o înțelegere, însă au găsit anumite aspecte asupra cărora pot exista poziții comune – a declarat consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podolyak.

Următoarea rundă de negocieri ar urma să aibă loc la granița polono-belarusă, a declarat șeful delegației ruse, Vladimir Medinski

Vezi și: Piaţa locală de maşini noi din Rusia, lovită dur de sancțiunile UE: Suspendări de livrări, parteneriate pe pauză şi scumpiri

UE interzice „mașinăria media” a Kremlinului în Europa și anunță noi sancțiuni pentru „regimul Lukașenko”

UE închide întregul său spațiu aerian pentru avioanele rusești

Articole asemănătoare

Back to top button