fbpx

„Suntem în prima linie”. Prostituatele din Brazilia cer să fie vaccinate prioritar contra COVID-19

Prostituatele din Brazilia cer să fie imunizate prioritar contra COVID-19. Femeile afirmă că se află în grupul de risc, fiind în prima linie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai multe, acestea chiar au anunțat grevă și au organizat manifestații, relatează France24. Totul se întâmplă în localitatea Belo Horizonte din regiunea Minas Gerais.

„Suntem în prima linie. Ne asumăm riscuri. Trebuie să fim vaccinate”, a declarat Cida Vieira, lidera mișcării de protest care a adunat deja circa 2000 de „angajate” din domeniu. Prostituatele se plâng că li s-au înrăutățit condițiile de muncă și că „intră în contact cu tot felul de persoane, riscând cu viața”.

În cadrul procesului de vaccinare, autoritățile braziliene au dispun imunizarea prioritară a doctorilor, polițiștilor și cadrelor didactice. De asemenea, printre primii sunt vaccinați și indigenii. De menționat este că țara cu peste 200 de milioane de locuitori are înregistrate în total peste 13 milioane de îmbolnăviri și mai mult de 300.000 ede decese cauzate de COVID-19, se arată în datele Institutului Hopkins.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button