fbpx

Sticle, plase de pescuit și ambalaje metalice. Doar 10 tipuri de deșeuri se fac vinovate de 75% din nivelul de poluare a oceanelor

Doar 10 tipuri de deșeuri se fac vinovate de 75% din nivelul de poluare a oceanelor. Sticlele de plastic și ambalajele pentru alimente sunt cele mai răspândite, reprezentând aproape jumătate dintre deșeurile produse de om.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noul studiu a fost elaborat de cercetători spanioli. Ei au luat în considerare  elemente mai mari de trei centimetri, care pot fi identificabile, însă analiza nu se referă și la fragmentele deșeurilor sau particule de microplastic.

Printre primele 10 deșeuri care poluează oceanul se mai numără ambalajele metalice pentru băuturi, containerele pentru mâncare și tacâmurile de unică folosință, frânghiile din sintetică, ustensilele pentru pescuit, ambalajele din sticlă și pachetele industriale.

Savanții au examinat deșeurile în funcție de locul unde au fost depistate, conform libertatea.ro, cu referire la The Guardian. Bunăoară, concentrație de gunoi mai mare a fost găsită pe țărmuri și pe fundul mării, în apropierea coastelor, specialiștii menționând că valurile și vântul aduc gunoiul la țărm.

La a doua etapa s-a cercetat și gunoiul care ajunge în ocean din apele a 42 de râuri din Europa. Așadar, oamenii de știință au stabilit că Turcia, Italia și Marea Britanie sunt primele trei țări care generează deșeuri „plutitoare”.

Articole asemănătoare

Back to top button