fbpx

Putin, primul lider de stat care l-a felicitat „călduros” pe Xi Jinping, după ce a fost reales

Vladimir Putin, președintele Rusiei, i-a transmis „cele mai călduroase felicitări” omlogului său chinez, Xi Jinping, după ce a fost reales secretar general al Partidului Comunist Chinez pentru al treilea mandat. Astfel, Putin a fost primul lider mondial care l-a felicitat pe Xi Jinping pentru realegerea sa, scrie StirileProTV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Rezultatele Congresului celei de-a 20-a aniversări a Partidului Comunist Chinez au confirmat pe deplin înalta dumneavoastră autoritate politică, precum și coeziunea partidului pe care îl conduceți”, se arată în textul telegramei, potrivit Kommersant.

Vladimir Putin a adăugat că ar fi fericit să continue să lucreze cu Xi Jinping pentru a dezvolta parteneriatul și interacțiunea strategică dintre Rusia și China.

„Voi fi încântat să continuăm dialogul nostru constructiv şi munca noastră comună menită să întărească relaţiile de parteneriat global şi de cooperare strategică între statele noastre”, a subliniat preşedintele rus, citat într-un comunicat al Kremlinului.

Vladimir Putin i-a urat liderului chinez „noi succese (…), o sănătate robustă şi prosperitate”.

Xi Jinping a fost reales, duminică, la conducerea Partidului Comunist, după ce a anihilat orice contestare, devenind astfel cel mai puternic lider al Chinei după Mao Zedong, fondatorul regimului comunist chinez.

Xi Jinping a fost desemnat pentru un al treilea mandat pe cinci ani de către un Comitet Central în mare parte remaniat al Partidului Comunist Chinez (CCC).

„Lumea are nevoie de China”, a dat asigurări duminică preşedintele chinez Xi Jinping, într-un discurs susţinut în faţa presei după ce a obţinut al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist şi prin urmare a ţării sale.

„China nu se poate dezvolta fără lume, iar lumea are nevoie la rândul ei de China”, a declarat Xi, salutând „două miracole” realizate de ţara sa: „o dezvoltare economică rapidă şi o stabilitate socială pe termen lung”.

După ce a obţinut al treilea mandat, Xi a promis că „va munci din greu pentru realizarea sarcinilor”. „Vreau să mulţumesc sincer întregului Partid pentru încrederea pe care ne-a acordat-o echipei de conducere”, a spus Xi Jinping, conform Agerpres.

Articole asemănătoare

Back to top button