fbpx

update, video | Presa rusă anunță decesul opozantului rus Alexei Navalnîi. Reacția conducerii Republicii Moldova

(update 15:52) Într-un interviu acordat acum doi ani, Navalnîi a fost întrebat ce mesaj ar avea pentru ruși, dacă s-ar întâmpla să fie omorât.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Dacă mă ucid, nu renunțați. Dacă s-au hotărât să mă omoare, înseamnă că suntem foarte puternici, iar puterea noastră enormă este sub jugul băieților răi. Pur și simplu nu putem realiza cât de puternici suntem. Tot ceea ce este necesar pentru triumful răului este inacțiunea oamenilor buni, deci nu trebuie să fim inactivi”.

(update 15:35) Cu mesaje pe platforma X au venit președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și premierul Dorin Recean:

Maia Sandu: „Moartea lui Alexei Navalnîi într-o închisoare rusească este o reamintire clară a opresiunii îngrozitoare a disidenței de către regim. Gândurile mele sincere se îndreaptă către familia lui, către toți rușii cu mentalitate democratică și către cei care luptă curajos pentru libertate și democrație în Rusia și în străinătate”.

Dorin Recean: „Moartea lui Alexei Navalnîi este o reamintire a motivului pentru care trebuie să continuăm să rezistăm brutalității Kremlinului și să apărăm valorile democratice. La fel ca și Alexei, oamenii din întreaga lume luptă pentru libertate, democrație și respectarea drepturilor omului. Și această luptă nu ar trebui să înceteze niciodată”.

(update 14:04) Colegii lui Alexei Navalnîi nu au nicio confirmare a informațiilor despre moartea opozantului, scrie Meduza.

Știrea inițială:

Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit într-o colonie din districtul autonom Yamalo-Nenets, anunță Serviciul Federal de Penitenciare din Rusia.

Potrivit instituției, citată de Radio Svoboda, Navalnîi s-a simțit rău după plimbare și și-a pierdut aproape imediat cunoștința. Medicii care au sosit la fața locului nu au reușit să-l resusciteze.

Avocatul politicianului, Leonid Soloviov, a refuzat să comenteze informația, precizând că s-a văzut miercuri cu Navalnîi și totul părea în regulă cu opozantul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este la curent cu ceea ce s-a întâmplat.

Navalnîi a împlinit, în iunie 2023, 47 de ani.

Articole asemănătoare

Back to top button