fbpx

Navalnîi, Tihanovskaya și din nou Thunberg. Nominalizările anului 2021 la Premiul Nobel pentru Pace

Opozantul rus Alexei Navalnîi și fosta candidata la fotoliul de președinte a Belarusului, Svetlana Tihanovskaya, se numără printre candidații la Premiul Nobel pentru Pace în 2021. Printre cei nominalizați se numără și Organizația Mondială a Sănătății, programul COVAX, dar și NATO.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, a treia oară a fost înaintată și candidatura activistei pentru schimbările climatice Greta Thunberg. Conform Reuters, toate persoanele și instituțiile nominalizate au fost susținute de parlamentarii norvegieni.

Un grup care se ocupă de protecția drepturilor omului, un grup de judecători polonezi care apără drepturile civile, Comitetul pentru protecția jurnaliștilor din SUA, un fost angajat Charlie Hebdo, Hong Kong Free Press, Reporterii fără frontiere din Paris, Donald Trump, Agenția ONU pentru refugiați și Stația Spațială Internațională, la fel, sunt pe lista celor nominalizați.

De menționat este că nominalizările putea fi propuse până duminică, 31 ianuarie, de mii de oamenii din întreaga lume, inclusiv membri ai parlamentelor și deținători ai premiului. Oficialii norvegieni au înaintat numele unor eventual candidați din 2014.

Pe de altă parte, Comitetul Nobel nu face publică lista nominalizărilor. Timp de 50 de ani, atât numele învingătorului, cât și a oponenților săi, sunt ținute în secret până la decernarea Premiului, însă cei care i-au înaintat le pot dezvălui. În 2021, deținătorul se va afla în luna octombrie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button