fbpx

L-a salvat vesta antiglonț. Consul român, cât pe ce să fie împușcat de talibani pe aeroportul din Kabul în timp ce ajuta la evacuarea localnicilor

Consulul român din Islamabad, Pakistan, Bogdan Anghel, era cât pe ce să fie împușcat de talibani pe aeroportul din Kabul. Declarațiile au fost făcute de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul unui interviu acordat publicației române G4Media, precizând că subalternul său a fost salvat de vesta antiglonț.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oficialului, pe 20 august Anghel ajuta la evacuarea unui grup de aproximativ 20 de afgani, potrivit libertatea.ro. Acesta îi aștepta la una dintre porțile aeroportului, iar după ce a simțit cum glonțul i-a atins haina de protecție, nu și-a încetat misiunea.

„Brusc a început să se tragă serios. Un glonț rătăcit, tras în aer, l-a atins pe consul, dar nu a pățit nimic. Nu a fost rănit, pentru că avea echipament de protecție. Și a continuat cu curaj să agite lanterna aceea verde, deși era clar că în întuneric se expunea unui risc crescut. I-am admirat și îi respect enorm curajul și abnegația. Îl striga pe nume pe liderul de facto al grupului, prin care le coordonam mișcările, pentru a ghida grupul spre poartă”, a declarat Bogdan Aurescu.

Misiunea nu s-a încheiat cu succes în acea seară, iar trupele americane nu au mai permis atunci să intre cineva pe teritoriul aeroportului. Ulterior, persoanele în cauză au părăsit Afganistanul pe cale terestră, pe 4 septembrie, iar în total forțele aeriene române au evacuat în total 156 de cetățeni afgani și 49 de români din regiune.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button