fbpx

Nume noi și nume vechi. Chicu i-a înaintat lui Dodon cinci candidaturi pentru înlocuirea miniștrilor de la PDM

După ce a cerut revocare viceprim-ministrei pentru Reintegrare și miniștrilor Educației, Apărării și Economiei, Ion Chicu a înaintat președintelui în exercițiu propunerile de numire în funcție a noilor oficiali.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, dacă decretul va fi semnat, la șefia instituțiilor vor veni:

  • Olga Cebotari – viceprim-ministră pentru Reintegrare;
  • Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii;
  • Aurel Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene;
  • Victor Gaiciuc, ministrul Apărării;
  • Lilia Pogolşa, ministra Educației, Culturii și Cercetării.

„Noii vechi” miniștri

De menționat este că Aurel Ciocoi și Victor Gaiciuc au mai deținut mandatul de ministru în Guvernul Chicu, din noiembrie 2019 până în marite 2020, atunci când au fost înlocuiți cu miniștrii delegați din partea PDM – Oleg Țulea și Alexandru Pînzari.

În timpul exercității funcției de ministru de Externe, Ciocoi a fost implicat într-un scandal public, după ce a declarat că armata rusă ar fi intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”. Această afirmație i-a determinat pe mai mulți veterani să-i ceară demisia.

Precizăm că Ciocoi și Gaiciuc sunt consilierii președintelui Igor Dodon.

Își vor începe activitatea chiar azi, dacă Dodon îi acceptă

Conform unui comunicat emis de Executiv, în cazul acceptării candidaturilor propuse de către prim-ministru, noii membri ai Guvernului vor depune jurământul și vor intra în activitate pe parcursul zilei de astăzi.

Precizăm că, solicitarea de revocarea a miniștrilor Educației, Economiei și Apărării a fost făcută de Ion Chicu după ce PDM a anunțat sâmbătă, 7 noiembrie, că își retrage membrii din Guvern după al doilea tur al scrutinului prezidențial. Oleg Țulea și-a depus mandatul vineri, urmând să exercite funcția de ambasador al țării noastre în Ungaria.

Articole asemănătoare

Back to top button