fbpx

Condițiile în care Maia Sandu ar numi un nou premier dacă devine președintă: „Să fie o persoană…”

Dacă Maia Sandu devine președintă, iar Guvernul Chicu cade, politiciana va ține cont de părerea majorității parlamentare. Aceste lucru, însă, se va realiza cu anumite condiții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoana desemnată trebuie să fie onestă și profesionistă, pentru a stabiliza situația, inclusiv în domeniul sănătății, a declarat Maia Sandu în cadrul dezbaterilor de la ProTV. În același timp, lidera PAS consideră că, în cazul plecării lui Igor Dodon de la putere, ar putea pleca și persoanele apropiate lui.

„Cred că se vor schimba configurațiile politice. Atunci când va pleca Igor Dodon, vor pleca și mulți slujitori de-ai lui Igor Dodon. O să insist pe alegeri anticipate. O să vin cu propuneri concrete pe ieșirea din criza economică și sanitară. Dacă Guvernul se va opune acestor lucruri, această problemă o voi pune în Parlament”, a anunțat candidata.

Referindu-se la eventualitatea formării unui nou Guvern, politiciana a enunțat condiția în care va semna decretul de desemnare a unui nou premier, înaintat de actuala majoritate parlamentară.

„Persoana pe care o va înainta această majoritate să fie una onestă. O persoană integră și un bun profesionist. Avem nevoie de un Guvern care să ajute țara, să ajute economia, să ajute sistemul medical să iasă din această criză. Atunci când persoana care va fi propusă va întruni aceste calități, evident că o să discutăm”, a punctat lidera PAS.

Precizăm că, potrivit sondajelor, Maia Sandu și Igor Dodon sunt principalii contracandidați la scrutinul prezidențial de pe 1 noiembrie, ambii având cele mai mari șanse să lupte pentru mandat în turul doi.

Articole asemănătoare

Back to top button