fbpx

foto, video | Cum încearcă autoritățile ruse să zădărnicească acțiunile de comemorare ale lui Navalnîi

La 16 februarie, în Federația Rusă și peste hotare ei au avut loc acțiuni de comemorare a opozantului rus Alexei Navalnîi. Autoritățile ruse au încercat să zădărnicească mai multe astfel de acțiuni fie prin reținerea manifestanților, evacuarea florilor depuse sau încercuirea unor monumente unde s-ar putea aduna oamenii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai multe persoane au fost reținut la Sankt Petersburg, pe motiv că ar fi participat la o acțiune publică necoordonată cu autoritățile.

În același oraș, a fost reținut un preot care intenționa să țină o slujbă în memoria lui Navalnîi.

Foto: Natalia Sivohina/FB, Novaia Gazeta Europe

La Moscova, mai multe flori lăsate de cei care i-au adus un omagiu opozantului au fost rapid evacuate de pe podul Moskvorețki.

Tot la Moscova, mai multe persoane care s-au adunat pentru a-l comemora pe Navalnîi au fost reținute.

 

Vezi și: update | Echipa lui Navalnîi confirmă moartea opozantului rus: „Trupul să fie predat imediat familiei sale”

Potrivit „ОВД-Инфо”; citată de Novaia Gazeta Europe, peste 340 de persoane au fost reținute în două zile la mitingurile în memoria lui Alexei Navalnîi, în 30 de orașe.

Mai mulți oameni s-au adunat vineri seara la Ambasada Rusiei din Chișinău pentru a-i aduce un omagiu lui Alexei Navalnîi. Un jurnalist și-a ars și pașaportul rusesc în fața clădirii misiunii diplomatice. Astfel de manifestații au avut loc în mai multe locații din Federația Rusă și din lume.

Amintim că moartea opozantului rus a fost anunțată vineri, 16 februarie. Detalii: update, video | Presa rusă anunță decesul opozantului rus Alexei Navalnîi. Reacția conducerii Republicii Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button