fbpx

Epidemia de coronavirus abia ar începe în afara Chinei. Cine sunt cei mai predispuși infectării?

Epidemia de coronavirus abia începe în afara Chinei, susține Dale Fisher, preşedintele Reţelei de Alertă & Răspuns la Epidemii Globale, coordonată de OMS. Potrivit lui, ipoteza a fost făcută în baza analizei situației curente, acțiunilor autorităților și modelării matematice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fisher este de părerea că, actualmente, în China se înregistrează „apogeul” îmbolnăvirilor, iar maladia va ceda până în aprilie. Precizăm că, președintele american, Donald Trump, declara recent același lucru, făcând referire la asigurările pe care i le-ar fi oferit administrația de la Beijing.

Expertul se arată încrezut că în majoritatea țărilor de pe glob se va înregistra cel puțin câte un caz de coronavirus. El spune că cei mai predispuși bolii, dar și cei mai vulnerabili în fața ei sunt oamenii în etate și persoanele care suferă de diabet, transmite presa străină.

Până acum, coronavirusul a provocat peste 1300 de decese, iar numărul persoanelor infectate depășește 52.900. Cele mai multe dintre cazurile de îmbolnăvire au fost înregistrate în China. Nici un cetățean al țării noastre nu a fost diagnosticat, dar câțiva conaționali se află în carantină după ce au călătorit în China sau au contactat cu persoane bolnave.

Citește și: Ai febră, strănuți și îți este frică de coletele din China? Află cum să te protejezi de coronavirus și ce să faci dacă ai simptomele bolii

OMS „a botezat” coronavirusul. Care este denumirea oficială a maladiei și ce semnifică?

Avertizarea înfricoșătoare a unui epidimiolog. Coronavirusul ar putea afecta 60% din populația Terrei

Articole asemănătoare

Back to top button