fbpx

OMS „a botezat” coronavirusul. Care este denumirea oficială a maladiei și ce semnifică?

OMS a oferit un nume oficial virusului de la Wuhan. Anterior, acesta era numit temporar „2019-nCoV”, iar ieri, directorul Organizației a anunțat că pentru maladie s-a stabilit denumirea „Covid-19”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019” (tr. r. „boala cauzată de coronavirus, care a fost descoperită în 2019”), spun specialiștii, citați de presa străină. Conform normelor OMS, numele stabilite pentru noile boli nu trebuie să se refere la zone geografice, persoane, animale, mâncare, cultură sau industrie.

Precizăm că virusul care bântuie China a apărut la sfârșitul lunii decembrie în orașul Wuhan. Până acum, au fost înregistrate peste 1100 de decese din cauza bolii și mai mult de 45.000 de infectări. Nici un cetățean al Moldovei nu a fost încă diagnosticat.

Citește și: Ai febră, strănuți și îți este frică de coletele din China? Află cum să te protejezi de coronavirus și ce să faci dacă ai simptomele bolii

video | „Nu vă jucați” cu virusul din Wuhan! Un vlogger riscă cinci ani de închisoare după ce s-a prefăcut în metrou că are coronavirus

Avertizarea înfricoșătoare a unui epidimiolog. Coronavirusul ar putea afecta 60% din populația Terrei

Articole asemănătoare

Back to top button