fbpx

După Facebook, și YouTube interzice conținutul talibanilor. Vor fi interzise complet conturile deținute sau operate de militanți

După Facebook, și YouTube interzice conținutul talibanilor. Rețeaua a anunțat că nu va permite activitatea conturilor deținute sau gestionate de militanți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, platforma încearcă să stabilească reguli care să nu admită ca gruparea interzisă în mai multe state să se promoveze prin intermediul rețelei. Măsura a fost anunțată concomitent de mai multe rețele de socializare, inclusiv Twitter, dar și cele deținute de Facebook.

Anterior, talibanii au folosit masiv social media pentru a-şi transmite mesajele, conform Digi24, cu referire la Reuters. De menționat este că Facebook a precizat marți că va contracta experți afgani, care cunosc limba și vor înțelege contextul pentru a determina conținutul interzis.

De asemenea, WhatssApp, care este parte a Facebook, a închis un canal creat de talibani și destinat asistenței și reclamațiilor. Reprezentanței platformei au punctat că sunt obligați să interzică profilurile asociate cu gruparea, în contextul legislației americane.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button