fbpx

Doze de vaccinuri anti-COVID-19, salvate din inundaţiile puternice abătute asupra Marii Britanii

Serviciile de urgenţă britanice au depus eforturi în primele ore ale zilei de joi pentru a preveni ca inundaţiile severe să producă pagube la un depozit cu doze de vaccinuri AstraZeneca/Oxford împotriva COVID-19, potrivit DPA și Agerpres.ro.

Lucrătorii au reuşit să salveze dozele de vaccin, păstrate într-un depozit din oraşul galez Wrexham. Preşedintele consiliului local, Mark Pritchard, a declarat pentru BBC că inundaţiile au ameninţat zona industrială, unde vaccinul britanic era produs şi stocat.

Zeci de rezidenţi din Wrexham au fost evacuaţi din locuinţe în urma unor avertizări de inundaţii după ce Ţara Galilor a fost lovită de furtuna Christoph în timpul nopţii. Fenomene meteo puternice au afectat regiuni din nordul Angliei şi al Scoţiei la începutul săptămânii.

Potrivit unui comunicat al companiei farmaceutice Wockhardt UK, partener în producţia de vaccinuri, inundaţiile nu au afectat producţia serurilor.

„Toate precauţiile necesare au fost luate, ceea ce înseamnă că nu a existat perturbarea procesului de producţie sau infiltrarea apei în clădiri”, a declarat compania pentru DPA. „Clădirea este acum sigură şi protejată de orice pagube ulterioare produse de inundaţii, operând la capacitate normală”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button