fbpx

Ar putea fi injectat persoanelor care au peste 12 ani. Moderna cere autorizarea vaccinului contra COVID-19 pentru adolescenți

Moderna a depus cererea prin care solicită autorizarea pentru administrarea vaccinului contra COVID-19 persoanele de 12-17 ani. Anterior, un document similar a fost îndreptat și către Agenția Europeană a Medicamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualmente, serul produs de Moderna este permis spre administrare doar persoanelor care au împlinit deja 18 ani. Chiar și așa, reprezentanții companiei spun că se simt încurajați de faptul că preparatul este eficient.

„Vom depune cereri de autorizare la mai multe autorități cu rol de reglementare din lumea întreagă, pentru această populație mai tânără”, a anunțat, citată de Agerpres, administrația Moderna.

De menționat este că la sfârșitul lui mai compania a primit rezultatele finale ale testelor clinice efectuate pe tineri din grupul de vârstă vizat. Moderna anunță nimeni dintre ei nu s-a infectat după injectarea ambelor doze ale medicamentului.

Printre efectele adverse raportate se numără cele similare adulților. Este vorba despre dureri în zona injectării, oboseală, dureri de cap, dureri musculare sau/și frisoane.

Articole asemănătoare

Back to top button