fbpx

Ar fi provocat intenționat decesele a doi bolnavi de COVID-19. Șeful unității de urgențe al unui spital italian, arestat

Șeful unității de primiri urgențe al unui spital din Italia a fost arestat, fiind suspectat că ar fi provocat intenționat decesele a doi pacienți bolnavi de coronavirus. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit presei locale, este vorba despre spitalul Montichiari din Brescia. Acuzatul ar fi administrat intenționat anestezice și medicamente blocante neuromusculare pacienților cu coronavirus, ceea ce le-a cauzat moartea.

Medicul a fost arestat sub acuzația de omucidere voluntară, iar la moment se află în arest la domiciliu, deoarece, potrivit judecătorilor, există riscul ca acesta să repete infracțiunea.

Presupusul vinovat ar fi comis infracțiunea în luna martie a anului trecut, atunci când Italia trecea printr-un val de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar spitalele abia făceau față numărului mare de cereri.

La două luni de la decesele celor doi bolnavi vizați, autoritățile au adunat și analizat informații despre posibilitatea ca persoanele să fi decedat în urma unor „practici medicale întreprinse în mod conștient de către un medic”.

Investigația a făcut posibilă analiza dosarelor medicale ale mai multor pacienți decedați în acea perioadă, constatându-se că în unele cazuri starea pacienților s-a agravat brusc. Trei trupuri au fost exhumate pentru a fi supuse autopsiei și investigațiilor toxicologice.

Investigațiile au relevat apoi prezența unui medicament anestezic și relaxant muscular folosit în mod obișnuit în procedurile de intubație și sedare, care, dacă este utilizat în afara procedurilor și dozelor specifice, poate determina moartea pacientului.

Mai mult, în dosarele medicale verificate, administrarea acestor medicamente nu apare, motiv pentru care a apărut ipoteza că medicul este responsabil și pentru fals în documente publice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button