fbpx

Alertă în Taiwan: Bombardiere nucleare chineze ar fi pătruns în spațiul aerian

Bombardiere nucleare chineze ar fi pătruns duminică în spațiul aerian al Taiwanului, afirmă administrația locală. Potrivit responsabililor, 19 avioane de război au ajuns în zona de identificare a apărării aeriene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Drept urmare, sistemele de apărare cu rachetă au fost declanșate, iar avioane de luptă taiwaneze au fost trimise pentru a avertiza piloții chinezi să iasă din spațiul aerian al țării, conform Digi24, cu referire la BBC. Potrivit autorităților din Taiwan, nu este prima incursiunea a Chinei de acest gen. Militarii ar efectua regulat asemenea manevre care ar încălca regulile privind spațiul aerian.

Recent, militarii taiwanezi anunțau că „amenințarea chineză este în creștere”. Tensiunile dintre cele două regiuni se trag încă din perioada de după al Doilea Război Mondial, când au venit comuniștii la putere. Atunci la putere au venit comuniștii, iar naționaliștii s-au retras în regiunea Taiwanului.

Republica Populară Chineză consideră că Taiwanul face parte din teritoriul său. În același timp, regiunea vrea să își declare independența, iar China continentală o amenință cu războiul dacă acest lucru se va întâmpla.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button