fbpx

video | Violeta Ivanov: Voi lupta ca indemnizația unică la nașterea copilului să crească până la 24.000 de lei

Indemnizații de până la 24.000 de lei la nașterea copiilor și indemnizații lunare pentru susținerea copilului până la vârsta de 18 ani. Sunt o parte din prevederile programului candidatei la prezidențiale, Violeta Ivanov, pentru tineri și tinerele familii. Potrivit reprezentantei Partidului Șor a menționat că una din cele mai importante acțiuni din programul echipei sale este sprijinul familiilor la nașterea copiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi luptăm de ceva vreme în Parlament să fie majorată indemnizatia la nașterea copilului până la 16.000 de lei pentru primul copil și până la 24.000 de mii de lei pentru următorii copii născuți în familie”, a amintit Violeta Ivanov.

De asemenea, candidata și echipa sa își propune să instituie suplimentar o indemnizație pentru susținerea copilului, care să fie acumulată într-un cont bancar până copilul va împlini vârsta de 18 ani. Aceasta va fi, în prima lună, echivalentul salariului mediu pe economie, adică aproape 8000 lei la ziua de azi, după care, lunar, timp de 18 ani va fi de 2% din salariu mediu.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanta Partidului Șor a menționat că de la începutul campaniei electorale a discutat cu sute de familii tinere și a primit sute de mesaje din partea lor, care o întrebau despre ce prevede programul prezidential „Moldova-2024” pentru ei.

„Nici nu puteam să trec cu vederea viitorul acestei țări. Tinerii sunt prioritatea noastră, iar pe lângă acțiunile generale, menite să transforme țara noastră în una prosperă, avem și acțiuni direcționate anume pentru tineri și tinerele familii”, a menționat Violeta Ivanov.

„Eu cred că Republica Moldova va deveni o țară plină de oportunități pentru tineri, o țară din care copiii să nu mai vrea să plece peste hotare lăsându-și părinții și buneii, o țară în care să vrea să locuiască copiiii și nepoții noștri. Moldova va fi o țară a schimbărilor, iar noi vom aduce aceste schimbări!”, a concluzionat ea.

Potrivit Partidului Șor, programul „Moldova-2024” al Violetei Ivanov prevede acțiuni și programe sociale pentru toate categoriile de populație. Acestea vor fi posibile grație unui plan de relansare și creștere economică a Republicii Moldova datorită fortificării rolului statului în economie, construirea de fabrici de procesare și modernizarea agriculturii, optimizarea veniturilor și cheltuielilor bugetare ș. a.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button