fbpx

video | Ultima mișcare înainte de plecare? Plahotniuc și Șor ar fi furat milioane de lei înainte de a părăsi țara

Ultima mișcare a lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor înainte de schimbarea guvernării și plecarea lor din țară în 2019  ar fi fost sute de milioane de lei, sustrase de la companiile de la MoldAsig și ASITO. Conform unei investigații realizate de Cutia Neagră Plus, totul a început de la un proiect de lege înaintat în 2018 de către ex-deputatul Corneliu Dudnic, inițiativa oferind dreptul companiilor de asigurări să acorde împrumuturi.  

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnaliștii relatează că la prima etapă cele două companii ar fi învestit 108,5 milioane de lei pentru procurarea unor acțiuni fictive ale Style Design Imobil SRL/Style Design Company SRL, dar și ale altor companii, transmite pe canalul său de Telegram Dumitru Ciorici. Ulterior, banii ar fi ajuns la firma FinparInvest, care a fost creată de Vlad Plahotniuc.

Ulterior, persoane fizice le-ar fi extras în numerar, sub formă de împrumut, apoi le-ar fi depus pe alte conturi. Potrivit investigației realizate de TV8, anume din acești bani ar fi fost privatizată compania AirMoldova.

Cea de-a doua etapă presupunea scoaterea a circa 160 de milioane de lei de la ASITO. Banii ar fi fost oferți Societății pe Acțiuni Gemenii și unei companie „fiice” a Dufremol – DFI SRL, care aparține lui Ilan Șor, garantul tranzacțiilor fiind Avia Invest. Mai târziu banii au fost împrumutați altei companii care aparține lui Șor – Ground Avia Catering. Totodată, alte 40 de milioane de lei au ajuns într-un offshore din Cipru, prin intermediul firmei proprietare a Hotelului Național.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button