fbpx

video | Prima reacție a Maiei Sandu după reținerea lui Igor Dodon

Președinta Maia Sandu a venit cu o primă reacție după reținerea președintelui de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Aceasta afirmă că „doar legea trebuie să conteze” și îți dorește „o justiție independentă și profesionistă”. Aceasta a adăugat că a aflat despre reținerea ex-președintelui R. Moldova din presă, iar mai multe detalii despre anchetă nu cunoaște.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu a punctat că, în țara noastră, corupția este o problemă majoră din cauza căreia „avem un stat slab, sărăcie, iar oamenii pleacă din țară”.

„Apelul meu penturu Procuratura Generală și celelalte instituții ale statului este să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea, doar legea trebuie să conteze. În cazul dat, Procuratura trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat acest caz, parcursul zilei de marți și ce s-a întâmplat cu o zi înainte. Sunt îngrijorată de scurgerile din presă, iar explicațiile Procuraturii nu sunt suficiente pentru mine”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, șefa statului a negat acuzațiile lui Igor Dodon, precum că grupul de procurori ar fi condus de Ambasada SUA. Aceasta a adăugat că nu-i cunoaște pe cei care îl investighează pe Dodon, însă cel mai important este ca acest caz să fie tratat cu transparență maximă, la fel ca și celelalte.

„Toată lumea trebuie să răspundă pentru ilegalitățile pe care le-a comis. Iar domnul vizat dacă crede că este cinstit atunci nu are de să își facă griji…”, a conchis șefa statului.

Amintim că, în dimineața de 24 mai, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Potrivit acuzatorilor de stat, pedeapsa maximă în dosarul în care este vizat Igor Dodon este de până la 20 de ani de închisoare.

Este vorba despre sancțiunea pentru infracțiunea „trădare de patrie”, de care este acuzat socialistul. Precizarea a fost făcută în această după-amiază de către procurorul de caz, Petru Iarmaliuc: „Prin acțiunile sale, domnul Dodon a atentat la anumite aspecte, elemente vitale ale Republicii Moldova”.

Igor Dodon a respins acuzațiile ce i se aduc (n. r. – este vorba despre trei capete de acuzare, printre care și îmbogățire ilicită și finanțarea partidului de către un grup criminal organizat).

Citește și: Procurorul pe caz afirmă că Dodon se pregătea să plece din țară pe 26 mai: „Am insistat pe arestarea lui pentru a nu se ascunde”

Articole asemănătoare

Back to top button