fbpx

video | Ministra interimară a Educației, despre orarul special al grădinițelor: „Administrația poate să-și modeleze programul”

Lilia Pogolșa, ministra interimară a Educației, afirmă că administrația grădinițelor poate modela orarul de activitatea a instituțiilor preșcolare, însă acestea nu trebuie să contravină deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP). Funcționara a făcut declarația în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, precizând că nu Ministerul decide programul de lucru al grupelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficiala a punctat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vine doar cu recomandări. Potrivit ei, principalele instrucțiuni sunt date de CNESP, iar organele locale de specialitate pot modela orarul în funcție de situația epidemiologică.

„Aceasta este în responsabilitatea lor. Cu referire la copiii profesorilor, medicilor și celor care au grijă de ordinea publică, care sunt primiți în fiecare zi la grădiniță… Cine să trateze bolnavii, ori cine să învețe copii noștri dacă acești specialiști vor trebui să stea acasă. Repet, administrația instituțiilor de educație timpurie, APL-urile au dreptul să își modifice programul, dar în strictă conformitate cu instrucțiunile CNESP”, a menționat Pogolșa.

Totodată, referindu-se la faptul că micuții sunt cel mai puțin afectați, de COVID-19, ministra a punctat că nu ar fi cazul să ne relaxăm. „Trebuie să realizăm tot ce este posibil ca să menținem această situație și ca această situație să nu se înrăutățească”, a conchis șefa Ministerului Educației.

Amintim că, în ultima perioadă, în spațiul public au apărut mai multe petiții online prin care se cere să fie oferită permisiunea de a frecventa grădinița în fiecare zi tuturor copiilor, nu doar a medicilor, pedagogilor și ofițerilor. Totodată, părinții cer ca instituțiile preșcolare să lucreze de la 07:00 până la 19:00, astfel încât să reușească să își aducă și să ia odraslele.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button