fbpx

Verificările dispuse de procurorul general la PA și PCCOCS se încheie astăzi

Termenul de efectuare a controalelor la Procuratura Anticorupție (PA) și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), dispuse acum o lună printr-un ordin al procurorului general Alexandr Stoianoglo, a expirat astăzi, 10 ianuarie. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deocamdată, Procuratura Generală (PG) nu a comunicat rezultatele verificărilor efectuate de către cele două grupuri de procurori. Precizăm că investigațiile s-au axat pe evaluarea activității celor două instituții specializate pe toate dimensiunile de competență, începând cu anul 2016 și până în prezent.

Amintim că, la 9 decembrie 2019, Alexandr Stoianoglo a dispus suspendarea lui Viorel Morari din funcția de șef al PA și delegarea acestuia la PG, dar și suspendarea din funcție a șefului interimar al PCCOCS, Dorin Compan, care a revenit la PA.

Ulterior, în cadrul unei emisiuni TV, procurorul general a declarat că revenirea lui Morari în funcția deținută depinde de rezultatele controalelor. Tot el a precizat, ulterior, că și averile șefului suspendat din funcție al PA au fost supuse verificărilor.

Citiți și: video | Morari, ferm convins că va reveni luna viitoare la șefia Procuraturii Anticorupție după ce Stoianoglo l-a suspendat din funcție

video | Stoianoglo, despre „susținerea politică” a lui Morari și cum în procuraturile specializate „se fac bani și se încalcă drepturile omului”

video | Stoianoglo, despre controalele la PA și PCCOCS: „Se verifică inclusiv averea lui Morari. Veți auzi multe lucruri interesante…”

Articole asemănătoare

Back to top button