fbpx

video | Morari, ferm convins că va reveni luna viitoare la șefia Procuraturii Anticorupție după ce Stoianoglo l-a suspendat din funcție

Delegarea procurorului, fără acordul acestuia, poate dura doar 30 de zile, astfel încât, la 11 ianuarie 2020, șeful suspendat din funcție al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, ar urma să revină în fotoliul său. Despre aceasta, Morari a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebat dacă după expirarea măsurii impuse procurorul general ar putea cere suspendarea pentru încă o lună a procurorului-șef de la Anticorupție, Viorel Morari spune că, potrivit legii, acest lucru nu este posibil. În schimb, Alexandr Stoianoglo ar putea intenta o procedură disciplinară.

„Ar fi posibilă intentarea unei proceduri disciplinare, dar acest lucru va dura în timp și nu va fi posibilă suspendarea propriu-zisă. Această cerere urmează să fie examinată de către Colegiul Disciplinar, iar ulterior de către Consiliul Superior al Procurorilor, apoi urmează confirmarea hotărârii și, eventual, aplicarea unei sancțiuni disciplinare”, a comunicat Morari, precizând că, în acest moment, nu există o procedură disciplinară în privința sa.

 

Amintim că, la 9 decembrie curent, Procuratura Generală a anunțat suspendarea procurorului-șef al PA, Viorel Morari, și delegarea acestuia pentru un termen de o lună la PG, dar și suspendarea procurorului-șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, care a revenit la Procuratura Anticorupție.

Totodată, Alexandr Stoianoglo a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori a unui controlul complex al activității celor două procuraturi specializate din anul 2016 și până în prezent.

La 10 decembrie, Morari a contestat în instanța de judecată ordinul procurorului general, însă magistrații i-au respins cererea.

Articole asemănătoare

Back to top button