fbpx

doc | Morari a contestat în judecată ordinul lui Stoianoglo: „Nu poate să vină cineva să mă scoată din funcție atunci când vrea”

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a contestat în instanța de judecată ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, prin care a fost suspendat din funcție și delegat la Procuratura Generală, pentru o lună, timp în care 21 de procurori vor verifica activitatea instituției pe care acesta o conduce. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Morari a contestat atât ordinul de delegare al procurorului general, cât și dispoziția cu privire la efectuarea cotrolului activității PA din 2016 până în prezent. Prin urmare, spune Morari, actele administrative respective trebuie suspendate până la examinarea de către instanța de judecată.

„Cei care vor veni să efectueze controlul nu vor putea intra în Procuratura Anticorupție. Nu-i primesc și o să facă cale întoarsă. Poate e stupid, poate că procurorul general nu e obișnuit cu astfel de atitudine, dar așa prevede legea. Le place lor asta, ori nu. Legea e obligatorie pentru toți, inclusiv pentru procurorul general”, a menționat Morari într-un interviu pentru Deutsche Welle. 

Viorel Morari a mai declarat pentru sursa citată că a fost numit pentru un mandat de cinci ani, fapt reglementat de Art. 25 din Legea cu privire la Procuratură, iar asta înseamnă că, în perioada respectivă, nu poate fi destituit, revocat sau înlocuit.

„Nu poate să vină cineva să mă scoată din funcție atunci când vrea. Dacă instanța nu decide cumva respingerea solicitării de suspendare (delegare – n.n.) și nu emite oficial o încheiere în acest sens – eu nu-i primesc pe cei 21 de procurori trimiși să efectueze controlul”, a reiterat Morari, subliniind că aceștia deja au venit luni, 9 decembrie, la Procuratura Anticorupție.

Foto: DW Română via Facebook

Amintim că ieri procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a decis suspendarea lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, iar PG a anunțat un control complex al activității procuraturilor specializate – PA și PCCOCS.

Articole asemănătoare

Back to top button