fbpx

doc | Viorel Morari a fost suspendat din funcție. Procurorul general a dispus verificarea activității PCCOCS și a Procuraturii Anticorupție

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție în legătură cu efectuarea unui control special la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Precizăm că suspendarea din funcție are loc pentru perioada de o lună, timp în care vor avea loc verificări la instituția condusă de către Viorel Morari.

Foto: deschide.md

Astăzi, Procuratura Generală a anunțat că două grupuri de procurori special desemnați vor efectua un control complex al activității procuraturilor specializate – PA și PCCOCS. O dispoziție în acest sens a semnată de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

„Obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale Procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în Dispoziții pentru perioada 2016 – prezent”, se arată într-un comunicat al PG.

Amintim că, săptămâna trecută, Procuratura Generală s-a autosesizat în privința informațiilor apărute în presă privind averea procurorului-șef la Anticorupție, Viorel Morari, și a anunțat că va verifica faptele indicate în scrisoarea anonimă primită de mai multe instituții mass-media, intitulată „Mafia Procurorilor”, în care se menționa despre pretinsa îmbogățire ilicită a lui Morari.

Potrivit scrisorii anonime, Viorel Morari împreună cu fratele său, Oleg, ar deține trei stații eoliene în și o stație PECO în satul de baștină al acestora, Țaul, raionul Dondușeni.

Articole asemănătoare

Back to top button