fbpx

update | R. Moldova a predat chestionarul de aderare la Uniunea Europeană. Ce urmează

(Update 11:15) R. Moldova a predat chestionarul de aderare la Uniunea Europeană. Astfel, al treilea pas până la aderarea la UE a fost îndeplinit. Următoarea etapă este ca, în baza acestor răspunsuri, Comisia să elaboreze o opinie și să o transmită Consiliului pentru decizie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Știre inițială: Președinta Maia Sandu va transmite vineri, 22 aprilie, chestionarul completat de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00, în incinta Președinției.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00, în incinta Președinției. În cadrul ceremoniei vor fi prezenți ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, dar și conducerea țării.

Amintim că Republica Moldova a semnat joi, 3 martie, cererea de aderare la Uniunea Europeană. Aceasta a fost semnată de președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Luni, 11 aprilie, R. Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE. Acesta i-a fost înmânat ministrului de Externe din R. Moldova, Nicu Popescu, de către comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi.
Vezi și: Cei 10 pași până la aderarea la Uniunea Europeană. R. Moldova i-a îndeplinit pe primii doi

Articole asemănătoare

Back to top button