fbpx

update | Echipa lui Navalnîi a confirmat moartea opozantului, însă cadavrul său nu va fi transmis familiei „până nu vor fi finalizate verificările”

(update 19:00) Comitetul de Investigație nu va preda familiei trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi decât săptămâna viitoare, „până nu vor finaliza verificările”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmâș.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În mod evident, încearcă să-și ascundă urmele, așa că ascund cadavrul lui Navalnîi”, a spus această, adăugând că „nu există nicio îndoială că crima a fost plănuită”.

Până la această oră, nu există o claritate privind cauza morții opozantului și nici despre locul în care s-ar afla cadavrului politicianului.

(update 14:02) Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție fondat de Navalnîi, a anunțat că cadavrul opozantului nu se află la morga din Salehard, contrar a ceea ce i s-a spus mamei politicianului.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmâș, reprezentanții morgii din Salehard au declarat că trupul lui Navalnîi nu este acolo. „Avocatul și mama lui Alexei au venit la morga din Salehard. Aceasta este închisă, în ciuda asigurărilor coloniei că ar funcționa și corpul lui Navalnîi se află acolo. Avocatul a sunat la numărul de telefon de pe ușă. I s-a spus că este a șaptea persoană care sună astăzi. Nu au cadavrul lui Alexei la morgă”, a anunțat ea, potrivit Novaia Gazeta Europe.

Știrea inițială:

Apropiații lui Navalnîi confirmă moartea opozantului rus, prin vocea purtătoarei sale de cuvânt, Kira Iarmâș.

„Alexei Navalnîi a fost ucis. Moartea sa a avut loc pe 16 februarie la ora locală 14:17, conform mesajului oficial adresat mamei lui Alexei.

Un angajat al coloniei a spus că trupul lui Navalny se află acum în Salehard. A fost ridicat de anchetatori. Acum fac „investigații” cu el. Cerem ca trupul lui Alexei Navalnîi să fie predat imediat familiei sale”, a scris Kira Iarmâș.

Mai mulți oameni s-au adunat vineri seara la Ambasada Rusiei din Chișinău pentru a-i aduce un omagiu lui Alexei Navalnîi. Un jurnalist și-a ars și pașaportul rusesc în fața clădirii misiunii diplomatice. Astfel de manifestații au avut loc în mai multe locații din Federația Rusă și din lume.

Amintim că moartea opozantului rus a fost anunțată vineri, 16 februarie. Detalii: update, video | Presa rusă anunță decesul opozantului rus Alexei Navalnîi. Reacția conducerii Republicii Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button