fbpx

Un șef din cadrul MAI, concediat pentru că a utilizat mașina de serviciu în scopuri personale. Reacția funcționarului

Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), a fost concediat după ce s-ar fi demonstrat în cadrul unei anchete de serviciu că funcționarul a utilizat automobilul de serviciu în scopuri personale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cel vizat, însă, neagă acest lucru și spune că va ataca în judecată decizia superiorului său. În același timp, el a mai precizat că astfel de încălcări se pedepsesc mai blând.

„Cred că ancheta este făcută cu grave încălcări și nu a stabilit adevărul. Îmi rezerv dreptul de a contesta în instanță. Nu vreau să comentez până nu voi avea o decizie a instanței”, a declarat Levandovschi, pentru Ziarul de Gardă.

În cadrul anchetei de serviciu, s-a constatat că din informația oferită de o benzinărie, la 22 iulie, de pe cardul corporativ au fost extrasă suma de 500 de lei pentru alimentarea automobilului de serviciu al lui Levandovschi. Totodată, din înregistrările video din 22 iulie, începând cu ora 21:50 până la 22:15, s-a constatat prezența automobilului de serviciu al lui Levandovschi pe teritoriul benzinăriei. Mai mult ca atât, din imaginile video, s-a constatat că în perioada 16 iulie – 1 august, automobilul lui Levandovschi a fost fixat circulând pe mai multe străzi ale mun. Chișinău.

În cadrul anchetei de serviciu, Levadonvschi a declarat că la 17 iulie a fost contactat de către angajatul CCTP al IGP, Constantin Malic, care i-a solicitat automobilul de serviciu pentru efectuarea măsurilor speciale de investigații. Astfel, la 17 iulie, Malic a întocmit un raport prin care, Levandovschi i-a acceptat utilizarea automobilului, deși acesta se afla în concediu. Levandovschi a mai precizat că automobilul nu a fost folosit în scopuri personale.

Malic, la rândul său, a menționat că a solicitat permisiunea utilizării automobilului lui Levandovschi pentru necesități de serviciu, începând cu 13 iulie. În pofida faptului că CCTP dispune de 13 autovehicule de serviciu, acesta a solicitat automobilul lui Levandovschi, deoarece anume acesta nu este cunoscut persoanelor străine – pentru a întreprinde acțiuni.

Articole asemănătoare

Back to top button