fbpx

Un moment din film, transpus în realitate. Papagalul albastru care a inspirat celebra animație „Rio” a dispărut de pe Pământ

Dacă în majoritatea cazurilor poveștile se creează pe baza la ceea ce deja a fost, de data aceasta – filmul este cel care se transpune în realitate. Papagalul din specia macaw albastru, care a inspirat și celebra animație „Rio”, nu mai există.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, potrivit unui studiu realizat de BirdLife International, specia nu mai poate fi găsită în libertate. Un număr infim ar putea fi găsit doar în captivitate sau în câteva grădini zoologice. Cu toate acestea, probabilitatea ca să mai vezi o astfel de pasăre este extrem de mică, susține fundația.

Experții mai susțin că papagalii nu au mai avut unde să trăiască din cauza despăduririlor masive din Brazilia, cel mai recent exemplu fiind cazul Pădurii Amazoniene. Aceștia au încercat să se adapteze, însă au locuit un timp îndelungat în apropierea unor predatori și specii dominante.O ipoteză ar fi că aceste păsări fac parte dintr-un program de reproducere – acest lucru, însă, nu este dovedit.

Despre dispariția speciei s-a vorbit încă din anii ’80; a fost clasificată ca fiind pe cale de dispariție, însă, abia în urmă cu șapte ani. Acum, papagalul numit și macaw Spix nu mai poate fi găsit în natură, transmite digi24.ro.

De menționat e că o așa-zisă „prezicere” în acest sens a fost făcută în filmul celebru „Rio”, al cărui rol principal era un papagal din această specie. În film, aproape toți credeau că acest exemplar este singurul rămas pe pământ. Mai apoi, însă, a mai fost descoperit un asemenea papagal, de sex opus.

Articole asemănătoare

Back to top button