fbpx

Testare la Aeroport și certificat verde obligatoriu. Măsurile pe care le-ar putea implementa autoritățile pentru a preveni răspândirea Omicron în Republica Moldova

Pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a virusului COVID-19 în Republica Moldova, autoritățile ar putea extinde lista spațiilor unde este obligatoriu certificatul verde și ar putea impune testarea obligatorie la Aeroport.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei emisiuni difuzate la canalul național de televiziune, conform IPN. Oficiala afirmă că înăsprirea regulilor de traversare a frontierei este necesară deoarece mai mulți cetățeni ar putea reveni acasă de sărbători, inclusiv din zone unde deja a fost depistată versiunea Omicron a COVID-19.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică urmează să examineze un proiect de hotărâre referitor la mai multe măsuri care vor fi impuse. În același timp, șefa Ministerului Sănătății a precizat că „locurile cu cel mai mare potențial de infectare rămân transportul public, în special în orele de vârf, alimentarele, locurile publice în care se adună mulți oameni, unitățile de alimentație publică”.

Cât despre testarea la intrarea în țară, se pare că inițiativa nu poate fi implementată la punctele terestre de trecere a frontierei. „Pentru perioada sărbătorilor, pentru că noi avem multe sărbători pe stil nou, vechi, pentru cetățenii care vin din țările în care numărul de îmbolnăviri cu Omicron este mare, am putea veni cu propunerea de a face testele în aeroport. Ar fi mai complicat ca acest lucru să se întâmple la frontierele terestre, pentru că sunt mai multe și reprezintă o problemă dislocarea punctelor de efectuare a testelor, dar la Aeroport e mai simplu”, a punctat Nemerenco.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button