fbpx

Socialiștii merg la CC. Majoritatea parlamentară va propune un alt candidat la funcția de prim-ministru

Socialiștii se adresează, din nou, la Curtea Constituțională. „Mergem să anulăm decretul”, a subliniat deputatul Vlad Bătrîncea referindu-se la numirea lui Igor Grosu drept candidat la funcția de prim-ministru. În același timp, PSRM susține că, la 17 martie curent, majoritatea parlamentară va înainta o nouă candidatură la postul de premier.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 „Nimeni dintre participanții la consultările cu fracțiunile nu l-a înaintat pe domnul. Doamna președinte trebuie să se mai gândească odată dacă această înaintare a fost rațională. Vom solicita Curții să constate abaterile de la norma legală, considerăm că au fost încălcate prevederi constituționale”, a spus deputatul PSRM.

Ulterior, parlamentarul a spus că majoritatea parlamentară urmează să propună o nouă candidatură pentru fotoliul de premier.

„Este un candidat bun, un profesionist și va face față crizei”, a punctat socialistul Vlad Batrîncea.

Acesta a afirmat, de asemenea, că Igor Dodon ar face treabă în această funcție, însă acum nu ar fi o variantă.

„Nu putem exclude că și liderul socialiștilor ar fi un prim-ministru bun. La această etapă, nu o să examinăm înaintarea domnului Dodon. O să înaintăm o persoană care va face față tuturor presiunilor. La sigur este mai bine pregătit în domeniul administrării publice”, precizat socialistul.

Întrebat dacă ar putea fi vorba despre Ion Chicu, Vlad Bătrîncea a negat. Totodată, acesta a spus că este vorba despre o persoană „apreciată de toată lumea”.

ZUGO amintește că președinta Maia Sandu l-a numit pe deputatul Igor Grosu drept candidat la funcția de premier. Decizia a fost anunțată după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare din 16 martie curent.

S-a întâmplat după ce Mariana Durleșteanu, candidata socialiștilor și a celor din Pentru Moldova, a anunțat că se retrage din cursa pentru fotoliul de premier.

În același timp, Bătrîncea susține că Durleșteanu ar fi fost presată, inclusiv din exterior, să-și retragă candidatura.

Precizăm că, anterior, socialiștii au anunțat semnarea unei majorități cu formațiunea Pentru Moldova, pentru a fi susținută candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier. Mai multe voci din spațiul public afirmau că președinta ar fi trebuit să o desemneze, însă șefa statului a insistat pe candidatura Nataliei Gavrilița.

Ca urmare, socialiștii au contestat decretul la CC, iar magistrații l-au declarat neconstituțional. După emiterea hotărârii, șefa statului a conchis că nu o va desemna pe Mariana Durleșteanu și că este gata să meargă „la anticipate sau la referendum”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button