fbpx

Rusia consideră „amuzantă” investigația despre otrăvirea lui Navalnîi

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că rapoartele cu privire la otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi sunt „amuzante”. Lavrov s-a referit la o investigația jurnalistică care arată că Navalnîi a fost urmărit şi monitorizat îndeaproape de agenţi FSB specializaţi în neurotoxine şi substanţe paralizante, înaintea tentativei de asasinat la adresa sa.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Suntem deja obișnuiți cu faptul că Statele Unite și alte țări occidentale anunță pur și simplu în mass-media încă un set de acuzații împotriva Rusiei, fie că este vorba de hackeri, sau de dezvăluiri senzaționale cu privire la dubla sau chiar tripla otrăvire a lui Navalnîi”, a declarat Lavrov, în timpul unei conferințe de presă în urma unei vizite în Croația, transmite DIGI24.

„Toate aceste știri sunt amuzante de citit, dar spun doar un singur lucru – sau mai bine zis modul în care sunt prezentate aceste știri spune doar un singur lucru – că partenerii noștri occidentali nu au standarde etice și nu au abilități în activitatea diplomatică normală și nu au dorința de a respecta normele juridice internaționale atunci când vine vorba de constatarea faptelor”, a adăugat Lavrov.

Ancheta comună CNN-Bellingcat (un site de jurnalism specializat în investigaţii) dezvăluie că un agent FSB, Oleg Taiakin, a urmărit-o pe Maria Pevcic, una dintre membrele anturajului lui Navalnîi, la aerorportul din Novosibirsk, în timp ce aceasta se îmbarca pe o cursă spre Moscova, în ziua de 13 august, cu o săptămână înainte de otrăvirea lui Navalnîi.

Oleg Taiakin nu este însă un agent oarecare, ci el face parte dintr-o echipă restrânsă a acestui serviciu secret, specializată în toxine şi otrăvuri paralizante.

O reacție pe acest subiect este așteptată și din partea președintelui rus, Vladimir Putin, care susține, joi, conferința de presă anuală de la Kremlin.

Vezi și: Aleksei Navalnîi ar fi aflat numele persoanelor care l-au otrăvit. „Fac parte dintr-un grup secret de ucigași”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button