fbpx

video | Aleksei Navalnîi ar fi aflat numele persoanelor care l-au otrăvit. „Fac parte dintr-un grup secret de ucigași”

Aleksei Navalnîi ar fi aflat numele celor care au încercat să îl otrăvească în timp ce se afla în orașul Tomsk. Opozantul rus susține că toți acești oameni fac parte din Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Navalnîi a declarat că cunoaște „unde locuiesc și lucrează” acești oameni, dar și care le sunt „numele adevărate și false”.

„Ei fac parte dintr-un grup de secret de ucigași din cardul FSB. Din acest grup fac parte medici și chimiști care au încercat să mă omoare de mai multe ori, iar o dată au încercat s-o omoare pe soția mea. Toate comenzile acestui grup vin de la Vladimir Putin”, a mai spus politicianul.

În materialul video de mai jos, opozantul rus apare explicând, pas cu pas, toate informațiile de care dispune la moment. Potrivit lui, trei dintre acești opt ofițeri mereu îl supravegheau când politicianul se afla în deplasare.

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, pe 20 august. Acestuia i s-a făcut rău în timpul unui zbor intern, din Siberia spre Moscova.

Două zile mai târziu, Navalnîi a fost internat într-un spital din Germania, ulterior fiind supus mai multor teste de laborator pentru a se descoperi dacă acesta a fost sau nu otrăvit.

Teste făcute în laboratoare separate din Germania, Franța și Suedia au confirmat otrăvirea, iar liderii europeni au cerut o explicație din partea Kremlinului, care însă neagă orice implicare.

Autoritățile ruse au efectuat atunci o investigație preliminară, dar au spus că nu au găsit dovezi ale otrăvirii.

Citește și: 

Otrăvirea lui Navalnîi: Putin a declarat că nu vede motive pentru declanşarea unei anchete

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button