fbpx

Primarul care ar fi pretins 410.000 de lei mită, pus sub învinuire. Procurorii cer 30 de zile de arest preventiv

Procuratura Anticorupție le-a înaintat învinuirea primarului de Măcăreşti, raionul Ungheni şi responsabilului tehnic a lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă a localității. Cei doi sunt bănuiși de acțiuni de corupție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Joi, procurorii anticorupție au depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demers cu solicitarea de aplicare în privința primarului a măsurii de arest preventiv pentru 30 de zile. Cât despre responsabilul tehnic, oamenii legii informează că acesta și-a recunoscut vina și colaborează cu ancheta, motiv pentru care s-a decis cercetarea lui în libertate. Acesta, însă, are interdicția de a părăsi țara.

Amintim că, funcționarii au fost reținuți recent de Procuratura Anticorupție, de comun cu ofițerii CNA, care le-au documentat acțiunile ilegale. Potrivit dosarului, învinuiții ar fi estorcat de la administratorul companiei responsabile de construcția apeductului din localitate un automobil sau echivalentul bănesc al vehiculului, adică 410.000 de lei.

Pentru „remunerarea” respectivă, cei doi urmau să semneze procesele verbale de execuție și recepția finală a lucrărilor de construcție a apeductului în localitate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button