fbpx

Plahotniuc și Șor, sancționați de Guvernul Marii Britanii în temeiul Regulamentului privind sancțiunile anticorupție

Cetățenii Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, au fost sancționați vineri, 9 decembrie, de Guvernul Marii Britanii în temeiul Regulamentului privind sancțiunile anticorupție din Marea Britanie, anunță Ambasada britanică la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Orice active deținute de Plahotniuc sau Shor în Marea Britanie, sau în oricare dintre Teritoriile de peste mări ale Marii Britanii precum Insulele Virgine Britanice sau Insulele Cayman, vor fi înghețate. Cetățenilor Marii Britanii li se va interzice toate tranzacțiile economice cu oricare dintre persoanele sancționate cărora li se refuză intrarea în Marea Britanie”, se arată în comunicatul emis de ambasada Marii Britanii la Chișinău.

Deputatul Ilan Șor este acuzat de escrocherie, spălare de bani, fals în declarații, delapidarea averii străine și abuz de putere.

Fostul lider al democraților ar fi folosit instituțiile din justiție „pentru a investiga persoane și entități care erau în opoziție politică cu el și cu Partidul Democrat”. De asemenea, el ar fi mituit forțele de ordine pentru a le menține loiale și pentru a-și putea întări, cu ajutorul lor, controlul asupra Republicii Moldova.

Amintim că la 26 octombrie, ambasadorul SUA în R. Moldova Kent D. Logsdon anunță că SUA impune sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în R. Moldova. Printre acestea se numără Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și mai multe persoane asociate acestora.

 

Articole asemănătoare

Back to top button