fbpx

SUA impune sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și mai multor persoane asociate acestora

Ambasadorul SUA în R. Moldova Kent D. Logsdon anunță că SUA impune sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în R. Moldova. Printre acestea se numără Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și mai multe persoane asociate acestora.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ca urmare a acestei decizii, toate proprietățile și activele în proprietatea persoanelor desemnate sunt blocate și trebuie raportate la Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane.

Potrivit oficialului, sancțiunile impuse presupun că oricărei persoane vizate i se interzice efectuarea tranzacțiilor, dar și intrarea în Statele Unite ale Americii „pentru coruperea politică și legăturile cu Rusia”.

„Departamentul Trezorerie al SUA a anunțat sancțiuni împotriva oligarhilor moldoveni Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor și a mai multor entități și persoane asociate acestora pentru acțiuni de corupție sistemică și interferență în alegeri susținută de Kremlin.

Includerea în lista persoanelor sancționate înseamnă că imediat orice active și interese în proprietatea lui Plahotniuc și Șor din SUA sau deținute sau controlate de alte persoane în SUA sunt blocate”, a declarat ambasadorul SUA.

În lista sancțiunilor a fost inclusă și soția fugarului Ilan Șor, cântăreața Jasmin.

Vezi și: Sandu, după sancționarea de către SUA a 21 de persoane și entități pentru corupție: Vor fi exemplu pentru justiția din R. Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button