fbpx

PG anunță o cauză penală pe numele procurorului-șef implicat în accidentul de la Bahmut, soldat cu patru decese

Procuratura Generală a pornit o cauză penală pe faptul accidentului de la Bahmut, Călărași, soldat cu patru morți și doi răniți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Procuratură Generală anunță că pe faptul accidentului rutier produs la data de 20 octombrie 2023 în proximitatea satului Bahmut, raionul Călărași, a fost pornită o cauză penală potrivit art. 264 alin. (5) din Codul penal – „Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane”, se arată într-un comunicat al instituției.

„Deoarece s-a stabilit că la volanul automobilului se afla un procuror, urmărirea penală a fost pornită de către procurorul general interimar, fiind stabilită competența efectuării urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cu constituirea unui grup de urmărire penală format din procurori și ofițeri de urmărire penală”, se mai arată în comunicatul PG.

„Conducătorul mijlocului de transport a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive arestarea preventivă. Pocuratura va efectua, în continuare, toate acțiunile relevante pentru justa soluționare a cauzei”, a adăugat instituția.

Precizăm că șoferul de la Skoda Fabia, implicat în accidentul cu o căruță la Bahmut, ar fi procurorul-șef al Procuraturii Ungheni, Dumitru Triboi.

Vezi și: Cine sunt cei patru membri ai familiei decedate în accidentul de la Bahmut. Copilul avea trei luni

Articole asemănătoare

Back to top button