fbpx

Petrece serile de ianuarie la teatru! Primele spectacole din 2021 la care te invită actorii de la „Eugene Ionesco”

Chiar dacă a început rutina zilnică, suntem preocupați de chestiunile de serviciu, dar și de alte probleme, serile reci de ianuarie sunt potrivite pentru a merge cu oamenii dragi la teatru. În această săptămână, actorii de la „Eugene Ionesco” invită din nou spectatorii în sală și repetă deja din plin cele trei spectacole care vor fi jucate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vineri, 15 ianuarie – Capra cea bună, lupul cel rău,
iedul cel mic și cumătra caprei

Cu toți cunoaștem povestea lui Ion Creangă „Capra cu trei iezi”, și sfârșitul acesteia. Totuși, prin ce e mai bună capra decât lupul? A făcut bine sau nu că s-a răzbunat? Oare de ce viața e atât sucită? De ce uneori adulții se comportă ca niște năuci, lipsiți de judecată? Ce rost are viața dacă nu mai poți avea încredere în nimeni ? Astea sunt întrebările pe care și le pune Iedul cel mic, rămas în viață.

Sâmbătă, 16 ianuarie – Iubirea la proști

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee – un fel de petreceri burgheze la care invitaţii vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revine onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. Acesta, însă, se îmbolnăveşte în seara petrecerii şi nu mai merge la eveniment, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil și se încurcă.

Duminică, 17 ianuarie – Oscar și tanti Roz

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie, își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur.

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19:

  • Purtarea măștii pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi protecția necesară, masca trebuie să acopere gura și nasul.
  • Dezinfectarea mâinilor la intrare.
  • Termoscanarea (persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces la spectacol).
  • Respectarea distanțării fizice de la intrarea la spectacol până la ieșire.
  • Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Mai multe detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Teatrului Național „Eugene Ionesco”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button