fbpx

Partidul ȘOR susține că CEC ar intenționa să excludă candidatul formațiunii din cursa electorală de la Hâncești. „Joacă după scenariul scris de juriștii PSRM”

Partidul ȘOR susține că presiunile asupra candidatului formațiunii la alegerile anticipate de la Hâncești continuă. Potrivit reprezentanților organizației politice, guvernarea ar încerca să-l excludă pe Vitalie Balinschi din campania electorală, utilizând Comisia Electorală Centrală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul fracțiunii, Denis Ulanov, declară că deși CEC este obligată prin lege să asigure desfășurarea corectă a campaniilor electorale și a alegerilor în țara noastră, această instituție ar face exact invers. Deputatul face referire la un demers împotriva Partidului ȘOR, examinare căruia ar fi tergiversată de CEC intenționat, scopul final urmărit fiind excluderea lui Vitalie Balinschi.

„Acțiunile acesteia ne dau de bănuit că îndeplinește ordine de răfuială politică, care sunt dictate de guvernarea lui Dodon. Singura explicație este că CEC, sau cel puțin unii membri apropiați ai PSRM și ai lui Igor Dodon personal, intenționează să îl excludă pe candidatul Partidului ȘOR, domnul Vitalie Balinschi, din cursa electorală și intenționează să tergiverseze luarea deciziei cât mai aproape de ziua scrutinului”, susține el.

Juristul Partidului ȘOR, Vadim Banaru, precizează că totul ar fi început de la un demers al Partidului Liberal. CEC ar fi început examinarea acestui demers depășind limitele de timp stabilite în Codul electoral. Pretențiile PL ar fi început să fie examinate la CEC nu în baza învinuirilor aduse de autor, dar în privința neraportării cheltuielilor grupului de inițiativă sau în privința faptului că a făcut agitație electorală.

„Este evident că se tergiversează intenționat examinarea acestui caz cu un singur scop – de a adopta o hotărâre prin care să fie exclus Vitalie Balinschi și a o expedia în instanța de judecată. Ulterior, instanța să ia o hotărâre pur formală, iar noi să nu avem timp să o contestăm”, spune Vadim Banaru.

Denis Ulanov declară că tentativele de excludere a lui Vitalie Balinschi din campanie ar fi regizate de către PSRM și că Partidul ȘOR va prezenta la CEC chiar și informațiile care nu au nici o atribuție la cazul contestat.

„Noi vom prezenta tot ce cere CEC, chiar dacă actele pe care le cer au fost deja prezentate. Noi nu avem ce ascunde”, menționează deputatul.

El mai susține că presiunile asupra formațiunii politice din partea guvernării socialiste s-ar ține lanț în ultimele zile. Ulanov face referire la descinderile poliției și procurorilor în mai multe localități din Hâncești cu scopul de a obține acuzații la adresa lui Vitalie Balinschi, arătând, în același timp, că PSRM ar utiliza resursa administrativă, iar candidatul acestei formațiuni ar folosi procedee camuflate de mituire a alegătorilor. Partidul ȘOR intenționează să informeze misiunile diplomatice acreditate în Moldova despre încălcări de care acuză socialiștii.

Articole asemănătoare

Back to top button