fbpx

Nemerenco, despre certificatele false de imunizare: „Am depistat mii de suspecți. Informația a fost prezentată CNA”

Ala Nemerenco afirmă că Ministerul Sănătății a depistat mii de cazuri când actele privind imunizarea contra COVID-19 emise ar fi false. Oficiala a făcut declarațiile în carul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV, ea precizând că instituția pe care o conduce nu are loc de manevre.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul a transmis informațiile către Procuraturii Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Centrul Național Anticorupție (CNA). În același timp, ea acuză ofițerii că ar fi tărăgănat procesele și nu s-ar fi autosesizat la timp.

„Avem sistemul informațional și vreau să vă spun cu groază că am depistat mii de suspecții pe aceste cazuri. Avem numele pacientului, avem numele registratorului, avem absolut toate numele. Toată informația a fost prezentată CNA, Procuraturii Anticorupție, am rugat acum să intervină și alte structuri, am colaborat cu SIS-ul. Vreau să fac un apel, deoarece aici deja sunt depășite atribuțiile Ministerului Sănătății.

Avem informații din teritorii despre nume de familii, de medici, de asistenți medicali, de centre de sănătate, în care acest business deja a fost deja pe roate. Nu este un caz sporadic. Au fost conectați registratorii, asistenții medicali, cu scheme conduse de oameni din lumea interlopă. Toate aceste nume noi le avem. Toate sunt transmise ofițerilor. Aici Ministerul Sănătății nu mai are câmp de manevre, deoarece este vorba de adunare de probe care ar demonstra toate suspiciunile noastre. Din păcate, trebuie să recunosc CNA a cam frânat, nu s-a autosesizat, conducerea CNA nu a considerat această problemă de mare importanță. (…)

Sunt mii de cazuri. Cunoaștem nume de familii. (…) Conform legislației, persoanele implicate riscă de la doi la șapte ani de închisoare”, a dezvăluit Nemerenco.

Ministra Sănătății a precizat că procesul de falsificare a devenit mai ușor după ce în Republica Moldova a ajuns serul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză. Anterior, în cazul Pfizer și AstraZeneca, injectarea căror necesită rapel, frauda poate fi demonstrată mai rapid.

Precizăm că oamenii legii au deschis deja cauze penale în acest sens. Inspectoratul General al Poliției a emis miercuri seara un comunicat prin care informa că oamenii legii acumulează pe marginea presupuselor acțiuni ilegale. De menționat este că anterior în spațiul public se vehicula că preparatele ar fi vărsate în chiuvetă, iar în buzunarul unor angajați medicali ar fi lăsați câteva sute de lei sau chiar de euro pentru „procedură”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button