fbpx

foto, video | Un bazin gonflabil a fost adus în fața Primăriei: Oamenii au protestat cu măști împotriva mirosului neplăcut

Astăzi, în fața Primăriei capitalei a fost organizat un protest împotriva mirosului neplăcut. Oamenii au ieșit să ceară autorităților soluționarea problemei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din imaginile publicate pe rețelele de socializare se vede cum protestatarii au îmbrăcat măști de protecție. Aceștia au adus în fața Primăriei și un bazin gonflabil pe care l-au umplut cu apă murdară.

Mai mult, persoanele implicate au ținut pancarte cu inscripția „stația de putoare”. Totodată, aceștia au adus și pește în fața clădirii administrației publice locale, făcând astfel referire la resturile găsite în grătarele Stației de Epurare.

Foto: Valeriu Munteanu
Foto: Valeriu Munteanu
Foto: Valeriu Munteanu

Amintim că, de mai mult timp, locuitorii capitalei se plâng de mirosul insuportabi din oraș, iar locuitorii din Anenii Noi au protestat la ei în localitate și au cerut autorităților soluționarea problemei. În același timp, fosta directoare „Apă Canal Chișinău”, Veronica Herța, susține că râul Bâc este din nou alb, iar ex-ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a presupus că există defecțiuni la Stația de Epurare.

În urma plângerilor parvenite din partea cetățenilor, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar și Procuratura s-au autosesizat. Secretara de stat a Ministerului, Iuliana Cantaragiu, a anunțat că au fost prelevate probe din apa râului Bâc. Potrivit oficialei, procurorii și inspectorii IPM Chișinău investighează cazul și vor efectua în următoarele zile controale la mai mulți agenți economici”.

La fel, ex-primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a vizitat Stația de Epurare. Acesta a realizat câteva filmulețe de la fața locului și a declarat că obiectivul nu este funcțional, nămolul nu este adunat în geotuburi, ci uscat pe câmp, iar mai multe decantoare și bazine de aerare nu funcționează.

Inițial, „Apă Canal Chișinău” declara că sursa de poluare și mirosul neplăcut nu este neapărat determinat doar de activitatea Stației de Epurare, care funcționează la parametrii normali. Totuți, în urma unor verificări, s-a anunțat că se presupune că de mirosul neplăcut se fac vinovate două companii, iar în grătarele de la stație au fost descoperite circa 3 tone de pește, fapt dezmințit de unul dintre agenții economici.

Articole asemănătoare

Back to top button