fbpx

foto | Lacul „La Izvor”, mai bogat cu 3,5 tone de pește

Primăria Chișinău informează că lacul „La Izvor” din sectorul Buiucani a fost populat astăzi cu 3,5 tone de puieți de diferite specii. După această acțiune de populare cu pește, teritoriul urmează a fi securizat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile locale au purtat discuții cu diferiți agenți economici, dar și specialiști de profil despre posibilitatea sporirii cantității de pește în lacurile din capitală, care ar favoriza flora și fauna bazinelor acvatice.

Donația de puieți a fost oferită din partea unui agent economic și a consilierului municipal, Vasili Chirtoca.

„Avem preponderent trei specii: amur alb, novac și carp. Acest pește este fitofag, deci va contribui la curățarea lacului de alge. Este un experiment. Sper ca puietul să se acomodeze, iar în perioada următoare vom aduce pește și în lacul Valea Morilor”, a declarat Ion Ceban.

În altă ordine de idei, primarul general a declarat că după lucrările de reabilitare a zonei de agrement, lacul din parcul „La Izvor” va avea cea mai mare plajă din oraș.

Menționăm că, pe 1 octombrie, și lacul din parcul „Dumitru Rîșcanu”, din sectorul Rîșcani, a fost populat cu 900 kg de puiet de pește.

Foto: chisinau.md

Articole asemănătoare

Back to top button