fbpx

Dodon: „Gavrilița este profesionistă în domeniul economic”. Va vota sau nu PSRM un nou cabinet de miniștri?

Socialistul Igor Dodon o apreciază pe candidata desemnată la funcția de premier, Natalia Gavrilița, drept o persoană profesionistă în domeniul economic și al finațelor. Totuși, liderul PSRM afirmă că formațiunea pe care o conduce va lua decizia dacă va vota un nou cabinet de miniștri în frunte cu Gavrilița în zilele următoare. „Când votezi Guvernul, nu-l votezi doar din motive profesioniste pentru că premierul este și o persoana politică”, a precizat Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„O cunosc foarte bine pe doamna Gavrilița. Consider că, dincolo de lupta politică, doamna Gavrilița este un profesionist, de altfel nu avea să o iau În echipa, în 2007, când eram la Ministerul Finanțelor. Din punct de vedere al pregătirii profesionale, este o persoană profesionistă”, a afirmat socialistul în cadrul vlogului său.

Întrebat dacă parlamentarii socialiștii vor vota Executivul în frunte cu Natalia Gavrilița, acesta a fost scurt în declarații.

„În zilele următoare, va avea loc ședința consiliului republican al PSRM și vom lua o decizie. Nu vom boicota ședințele Parlamentului, trebuie să venim la ședință și să ascultăm programul premierului desemnat și după aceea să luăm o decizie”, a spus Dodon.

„Doamna Gavrilița are tot repectul meu. Dar ca politicieni suntem pe părți diferite. Dacă vom vota sau nu, vom decide în timpul apropiat”, a conchis acesta.

ZUGO amintește că Natalia Gavrilița a fost înaintată drept candidat la funcția de prim-ministru. Gavrilița urmează, în termen de 15 zile de la data înaintării, să prezinte programul de guvernare și membrii cabinetului de miniștri în plenul Parlamentului.

Citește și: „Nu vom vota”, „se cer explicații” sau „a pierdut timp”. Vor vota deputații pentru Guvernul Gavriliță? Reacțiile PSRM, PDM și Pentru Moldova

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button